THE BEST SIDE OF نیلینگ

The best Side of نیلینگ

The best Side of نیلینگ

Blog Article

امروزه این روش با کاربرد‌های متفاوت و گسترده‌تر نسبت به سالیان گذشته در سراسر دنیا و به خصوص ایران بسیار رایج شده است. 

قرارگیری طولانی مدت گود در معرض دمای محیطی زیر صفر موجب می‌شود که خاک دانه‌ای اشباع و لایه‌های اشباع شده دچار یخ زدگی شوند؛ در نتیجه، فشار وارد بر روکش‌های موقت و دائمی دیوارهای خاک دوزی شده افزایش یابد.

لذا با اجرای یک سیستم زهکشی باید امکان پایین آمدن سطح آب‌های زیرزمینی را فراهم کرد. این سیستم باید از ایجاد فشار هیدرواستاتیک اضافی بر روی سطح دیوار یا اجزای سازه‌ای جلوگیری کرده و از سطح سازه در برابر خوردگی و فرسایش محافظت نماید.

همان‌گونه که استفاده از تری دی پانل در صنعت ساختمان‌سازی می‌تواند مزیت‌ها و معایب متعددی داشته باشد، استفاده از نیلینگ نیز می‌تواند در مقایسه با روش‌هایی همچون انکراژ، اجرای شمع، سپر کوبی، سازه نگهبان خرپایی و … از مزیت‌ها و ایرادات مختلفی برخوردار خواهد بود. از مهم‌ترین مزیت‌های این روش می‌توان به نیاز به مصالح کم، سرعت اجرای بالا، هزینه کم، نیاز به فضای کم، امکان تغییر شیب راحت و رفع برخورد گمانه‌ها، افزایش عملکرد و بهبود مشخصات مکانیکی خاک توسط تزریق دوغاب و … اشاره کرد.

با وجود شباهت‌های قابل‌توجه در اجزای این دو روش، تفاوت‌های معناداری نیز در آن‌ها وجود دارد که باید مدنظر گرفته شود.

عدم استفاده آزادانه از آن در مجاورت سازه‌های حساس، قدیمی و فرسوده

در صورت دائمی بودن اجرای نیلینگ، محل قرارگیری میخ‌ها باید به طور مرتب رصد و چک شوند.

اگر سطح لغزش از میان میخ‌ها عبور کند، لازم است پایداری نیروهای مقاومی که در میخ‌ها وجود دارد نیز در نظر گرفته شود.

در نهایت پس از این مرحله عملیات کشش المان تسلیح (اعمال نیروی پس تنیدگی) صورت می پذیرد.

این پوشش را پیش از شروع مرحله بعدی گودبرداری، اجرا می‌کنند. پوشش دائمی را نیز پس از نصب کامل میخ‌ها و سفت کردن مهره‌های شش گوش، روی پوشش موقت اجرا می‌نمایند.

نیلینگ که با نام میخکوبی نیز شناخته می‌شود، به‌عنوان سازه نگهدارنده و یکی از روش‌های پیشگیری از ریزش دیواره در محل گودبرداری به کار می‌رود.

ایمنی: ابزاربندی خطرات احتمالی را پیش از وقوع هشدار می دهد به ویژه در مسائل مربوط به پیاداری شیب ها فرصتی را برای تکمیل عملیات جهت رفع خطر و یا ترک محل فراهم می آورد.

در حالت حدی مقاومت، زمانی که نیروها در سیستم بیشتر از مقاومت مجاز می‌شوند، گسیختگی رخ می‌دهد. در این حالت بسیار مهم است که سیستم قادر به مقاومت در برابر گسیختگی‌های خارجی و داخلی، به‌خصوص در دیواره گود باشد. این موضوع نیاز به محاسبات دقیق و انتخاب مواد مناسب جهت اجتناب از وقوع گسیختگی ناشی از تحمیل نیروهای اضافی دارد؛ بنابراین، در هنگام طراحی، تمام جوانب مقاومت در برابر گسیختگی به‌دقت موردبررسی و ارزیابی قرار گرفته تا اطمینان از عملکرد بهینه و پایداری سیستم نیلینگ چیست حاصل گردد.

در تصویر زیر گام های گودبرداری به روش نیلینگ نشان داده شده است:

Report this page